Champagne Pierson Cuvelier

Det er med stor fornøjelse, at LE BON GOÛT importerer grand cru champagne fra det mindre og uafhængige champagnehus Pierson Cuvelier.

Siden 1901 producerer det familiedrevne Pierson Cuvelier fantastisk champagne af druer høstet fra egne vinstokke.

Familiens champagne fremstilles i dag af 3. generation François Pierson, der har sin søn og dermed 4. generation under oplæring.
Med stor erfaring, entusiasme og viden skaber François Pierson champagne af meget høj kvalitet med skønne bløde bobler, der vækker begejstring ved såvel danske som franske sammenkomster.

Pierson Cuvelier er bosiddende i Louvoirs i hjertet af Montagne de Reims.
Louvoirs er blandt de 17 ud af 320 områder, der pga de bedste naturmæssige betingelser for champagnedyrkning, har retten til at kalde sig Grand Cru.
Pierson Cuvelier har godt 10ha jord og har sine vinstokke fordelt på mindre jordstykker spredt ud over 12 Grand Cru og 1. Cru områder. Dette giver François Pierson rigtigt gode betingelser for at vælge netop de bedste druer til sine champagner.

Pierson Cuveliers rosé er fremstillet på den traditionelle måde ved maceration, hvor roséens særlige farve og smag presses ud af Pinot Noir-druernes skal; processen foregår i tanke i 24-72 timer, før den egentlige presning foretages. Da macerations-metoden ved rosé-champagne, er en mere kompleks og tidskrævende proces, anvendes den primært af meget entusiastiske vinbønder i mindre champagnehuse som Pierson Cuvelier. Oftest anvendes ellers den mere enkle metode, hvor der blandes en afmålt mængde stillevin/rødvin i den lyse champagne.