Champagne Elemart Robion
Catherine og Thierry Robion arbejder sammen med den ene af deres tre sønner, Eloi, om familiens produktion i Champagne Elemart Robion. Navnet ELEMART er sat sammen af sønnernes navne; Eloi, Leopold og Martin.
I 2011 blev 4,5 ha af familiens marker konverteret til økologi, og i 2014 høstede de deres første økologiske druer til champagneproduktion. De producerer årligt ca. 5000 flasker.
Familien høster 62% Meunier, 24% Chardonnay, 8% Pinot Noir og 6% Petit Meslier fra egne marker og er recoltant manipulant – uafhængig producent, der fremstiller egne champagner fra egne druer.
Champagne Elemart Robion har til huse Thierrys oldefars hus, der er blevet moderniseret med stor respekt for og i balance med husets oprindelige stil – samme gode balance og respekt finder vi i familiens arbejde i markerne og ikke mindst i deres skønne champagne.
VB01
VB01 – Vin Biologique no. 1
En dejlig mild champagne, med en mineralsk og frisk fremtoning.
Noter af æble, pære, hindbær, hvid peber og behagelige små bobler.
Rigtig god som apéritif eller til lette sommerretter, fisk, skaldyr, fjerkræ, kalv og ost (Gruyère, Beaufort, Comté).
90% Meunier, 10% Pinot Noir
Extra Brut
VB02
VB02 – Vin Biologique no. 2
En elegant og frisk champagne, med en mineralsk fremtoning og fine vedholdende bobler.
Noter af kirsebær, hvid pære, hindbær, hvid peber. Lidt mere vinøs end VB01.
Rigtig god som apéritif.
God til kalv, kanin, fjerkræ, skinke, risotto og oste som Gryère, Beaufort og Comté.
85% Meunier, 15% Pinot Noir
Extra Brut