Champagne François Secondé

Champagnehuset  François Secondé har til huse i Grand Cru byen Sillery, som ligger i Montagne de Reims. Sillery har gennem tiden altid været en af de mest anerkendte vinbyer i champagne.

Huset drives af François Secondé og hans efterfølger Jerôme Groslambert. De har 5,5 ha, hvorfra der høstes ca. 2/3 Pinot Noir og 1/3 Chardonnay. Vinstokkene har en gennemsnitlig alder på 37år. Der arbejdes af hensyn til naturen og mennesket efter bæredygtige metode

Udover at være eneste recoltant manipulant (uafhængig producent) i Sillery, er François Secondé eneste champagneproducent, der fremtyller rene Sillery-champagner.

Hos François Secondé arbejdes der i flere af champagnerne med kombination af traditionelle vats (ståltanke) og tøndelagring. Til visse champagner anvendes ydermere solera-princippet.

Som supplement til sine marker i Sillery har François Secondé plots i Mailly-Champagne, Verzenay og Puilsieux. I Puilsieux fremstilles en såkaldt Lieu-dit Champagne kaldet “Les petites Vignes”, hvoraf der årligt fremstilles højest 500 flasker