Champagne Le Brun de Neuville

Kooperativet Champagne Le Brun de Neuvilles historie begyndte med nogle initiativ rige vinbønder, der frem for blot at sælge druehøsten til champagnehuse, ønskede selv at presse druerne, så druerne fra deres særlige terroir kunne blive mere værdsat. I første omgang gik vinbønderne i 1963 sammen om at installere en presse, siden byggede de modtagerum for høstede druer og tankrum – og i 1973 producerede de deres første champagner under mærket Champagne Le Brun de Neuville. I dag har de i fællesskab nået en årlig produktion af 350.000 flasker champagne fordelt på et bredt og interessant udvalg af høj kvalitet.

Hos Champagne Le Brun de Neuville arbejder de med en meget lang lagringstid. Alle kooperativets champagner hviler i minimum 48 måneder i kælderen før klargøring – også non-millésime, som i følge regler kun skal lagres min. 15 måneder. Langt de fleste af kooperativets champagner er naturligvis non-millésime champagner blandet af flere årgange. De tilsatte reservevine i disse non-millésime undergår ikke malolaktisk fermentering. Dette skyldes et ønske om at give vinen den længste potentielle lagringstid muligt.

Le Brun de Neuville har hjemme i byen Bethon i La Côte de Sezanne. La Côte de Sezanne er den sydligste del af hovedområdet Côte des Blancs – men betragtes mere og mere som sit eget område, hvilket giver mening med den forholdsvis store afstand og en anderledes jordbund. Druehøsten i området består af ca. 76% Chardonnay, 20% Pinot Noir og 4% Meunier.