Champagne Pertois-Lebrun

Champagne Pertois-Lebrun drives af to brødre, Clément og Antoine, som er meget passionerede omkring deres arbejde med at fremtrylle lækre chardonnay champagne. De høster fra 9ha vinstokke fordelt på 44 parceller i de 5 Grand Cru byer Cramant, Le Mesnil sur Oger, Chouilly, Oiry og Oger.

Tilbage i 1955 giftede de to vinmagere Paul Pertois fra Cramant og Françoise Lebrun fra Le Mesnil sur Oger sig og begyndte en fælles produktion af champagne. Efter dem overtog en af deres 3 døtre, Odile, der i 2007 gav ansvaret videre til sine nevøer, Clément og Antoine, der altså er 5. generation af champagneproducenter i i familien.

De to brødre arbejder meget målrettet mod at fremtrylle champagner, der udtrykker netop det terroir, vinstokkene vokser i. De høster, presser og vinificerer hvert område og hver parcel seperat. De eksperimenterer med mange – rigtigt mange – forskellige former for lagring af deres vin i forbindelse med første fermentation.

I markerne arbejder de meget miljøbevidst og anvender ingen former for kunstige sprøjtemidler, men i stedet plantekompost og andre organiske produkter. De lader græsset gro mellem vinstokkene og søger hele tiden at få vinstokkenes rødder til at søge dybere ned i den kalkholdige undergrund, så de kan skabe vine, der udtrykker den særlige terroir, de kommer fra.